Sunday, 15 November 2015

Mingalabar Myanmar ~ (Part 18) - Penginapan di Bagan, Pyinsa Rupa Guesthouse

Post malas pasal guesthouse yang aku stay di Bagan tempoh hari.

Pyinsa Rupa Guesthouse
Main road, Nyaung U. 
T: (061) 60 607  

Rupa guesthouse dari seberang jalan. Aku selalu lepak kat kerusi biru luar tu tgk org lalulalang. Belah pagar satu lagi ada map Bagan

Kaunter lobby dah tv. Belah kanan tu lorong nak ke belakang untuk pegi breakfast

Common hall kekdahnya ni. Tu staff dia, malam2 staff dia tidu situ je.

Breakfast second day aku request tanak nasi dah

Bilik katil single 2 tapi takde tv

Bilik air

View dari tingkap aku..hehe

Zoom map kat pagar luar

Gigih bagi toileteries

Breakfast lepas tgk sunrise. Dapat toast, pisang dan nasi+telur+kacang kuda. Tak boleh pegi aku makan nasi ni.

Selipar aku yang sentiasa berdebu pasir

Malam-malam meja ni jadi penyendal di pintu.

Pyinsa Rupa Guesthouse di Nyaung Oo Town
Ni review di bilik/bangunan baru Bilik baru. Yang aku duduk tu bilik lama, tapi ok je. Janji boleh tidur dan murah walaupun peak season. Sebab kat Bagan ni peak season (winter) semua pun naik harga. Kalau biasa dorang charge usd20 untuk double room time peak jadi usd30 semalam.

Jadi masa staff Garden hotel di Mandalay nak bookingkan untuk aku, aku cakap tak kisah kat guesthouse mana janji tak lebih usd20, nasiblah dapat yang ini.

Boleh refer Travelfish untuk list lain penginapan di Bagan.

Sekian.

3 comments: