Saturday, 19 March 2016

Korea Selatan ~ Haneul Park (Terima kasih Group Travelholicawesome sebab bagi saya sweater dan tuala microfibre)

Haa panjang dak tajuk entry kali ni..hehe

Alkisahnya suatu ketika dulu aku join pertandingan photo challege yang dianjurkan oleh group Travelholicawesome dan mendapat hadiah anugerah juri paling fofuler (syok sendiri ni..hehe)

Jadi aku dapat la hadiah berupa satu sweater H&M dan satu tuala microfibre Kathmandu.

Terima Kasih Travelholicawesome!!

Dah lama aku peram nak buat entry berkenaan hadiah dari TA ni tapi sebab aku gedik nak tunjuk aku pakai dulu baru publish entry. 

Kali ni aku bawak jauh sweater H&M dan microfibre towel ni, nun ke Korea.

Pose2 gedik..haha
Lokasi Nature Republic Myeongdong
Tapi ada gambar sweater je lah noh, gambar towel takdelah..

Berbalik ke entry pasal Haneul Park.

Aku tau pasal park ni lepas tengok post di FB Korea Tourism. Pastu aku pon roger kaklong kawasan kebetulan dia ada kat Seoul time tu, tetiba tengok dia dah memang kat Haneul Park tu.

Jadinya bila aku ke Seoul pastu, ada kesempatan memang wajib datang sini!

Lawa!

Boleh tengok view Hangang River dari sini.

Kena lintas stadium dulu nak ke Park disekita World Cup Stadium ni.
Nampak tak tangga dikejauhan tu
zoom sket tangga yang bakal mengundang sensara
Kena lintas parking lot dulu nak ke Haneul Park
My dear fren with autumn


Lintas jambatan ni utk ke tangga
Boleh daki tangga dan boleh jugak naik shuttle ni. Berbayar. Boleh naik one-way dan jugak return

Entrance Haneul Park



Lalang sajo
Lalang dan gadis lalang
Ada photo spot jugak

Jalan sampai hujung untuk tgk view Hangang River
Malaysian dan Korean yang ramah tamah
Kat center Park ni ada platform



Sanun view Hangang River


Jom turun ke bawah
Jom turun dari sini
Ada banyak park kat sini.
Seoul Stadium dari kejauhan

Zoom sket 
Kebetulan masa dekat tepi stadium tu ada festival tradisional Korea. Apa lagi layan jelah.


Show Arirang  ni agak menakutkan
Pakcik ni beriya bergambar dengan semua foreigner kat festival ni.





Sesiapa yang berkesempatan dan ada masa waktu di Seoul ni boleh la cuba ke Haneul Park. Santai-santai je. Tapi takde lah festival ni. Ini pun kebetulan terjumpa je.

Ada group yang aku bawak suka datang sini. Ada yang tak suka. Jadi pilihan ditangan anda.

Sekali lagi terima kasih daun keladi kepada Travelholicawesome for the wonderfull sweater & towel!

Sumber gambar : Kak Saliza, Kak Zu, Zana & Hajar. I is goyang kaki je..hihi

4 comments:

  1. wah bunge-bunge. Dalam hati ada lalang... hehehehe Ni time apa ni jea. Musim bunga ke musim autumn

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ni autumn last year. park ni lawa sket time autumn. kalau lalang2 tu warna hijau mcm blkg umah sendiri je..hahaha

      Delete
  2. bestkan haneul park ni rasa tenang je bila lepak kat sini.Tapi nak menapak tu boleh tahan

    ReplyDelete