Sunday, 20 March 2016

Raksasa di Hangang River??


Baru aku tahu ada raksasa air dalam Hangang River. Lepas ni tak berani dah nak cecah-cecah kaki dalam tu.. Macam penah je kan...haha

Selalu tengok Runningman kemain lagi dorang buat games crossing Hangang River. Siap ada episode tu kena berenang lagi. Kesian  kat guest Nickhun #tetiba!

Sebenarnya ini adalah raksasa yang digambarkan dalam movie Korea The Host (atau dalam bahasa Korea : Goemul)

Sipnosis filem ni adalah berkisar pada satu keluarga ni yang mana anak perempuan dorang kena kidnap dengan makhluk berupa raksasa dari Hangang River.

Ko mampoo kena kidnap dengan raksasa..haha

Dikatakan kisah ni berdasarkan kisah benar dari pengarah filem ni sendiri yang mana dia ternampak raksasa ni dekat salah satu jambatan merintasi Hangang River masa dia remaja dulu.

Katanya filem ni box-offfice pada tahun 2006.

Lepas je filem ni keluar, mulalah netizen pun pakat-pakat share cerita dorang pun pernah nampak jugak.

Dan pada tahun 1928 dulu ada artikel newspaper yang cerita pasal ada orang nampak raksasa tersebut di Hangang River.

Ingat!

Jangan celup kaki dalam Hangang River kalau ke Korea!

#matiklapercayabukanbukan

follow my journey in Korea at facebook here.
Perlukan guide di korea boleh whatsapp 0143622157
I'm staying at J Guesthouse Sinchon

2 comments:

  1. Wah macam raraksa dalam Ultraman Taro je. Yeh Ultraman Taro datang menyelamat. eh tu citer jepun.

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha gitu imaginasi.. ultraman takleh datang selamatkan budak tu sebab takde passport, eh

      Delete