Wednesday, 9 October 2013

Catatan Ringkas

Terasa lama tak update. Bukan apa, malas yang sangat-sangat malas. But, as a journal to myself, ini adalah catatan untuk mingu-minggu yang sudah.


Ada hal ke Jakarta. Hari-hari makan ayam bakar....yahuuu!!


Train ke Bandung. Trip Jakarta-Bandung kali ni tak bawak kamera. Snap je pakai apa yang sempat dicapai.

Then, trip ke Korea Selatan. Pegi 6 hari je, tapi semua tempat nak pegi, sudahnya berlari-lari kejar flight kat Gimpo. Kaki kiri sakit, dah lega kaki kiri, kaki kanan pulak sakit. Tambah pulak bila ada yang komen kat gambar kata aku gemuk... Sakit ati...huhu

Ini apa yang aku buat di Korea Selatan..

Berpadlock di Seoul Tower


Ber 2 days 1 night di KBS (semata-mata cari board ni, ni je cerita korea yang aku tgk..  
Hahh? Running man tu apa??)


BerZip Wire ke Nami Island.



BerBoys Over Flowers di English Village (Aku tengok 2 episod kat youtube sehari sebelum flight ke Korea)


Bermandi hujan di Mt Sorak.


Baju yang basah lenjun tadi dah kering sambil jalan-jalan Autumn in my Heart di Abai Village. 


Mendaki sampai nak putus urat saraf ke Seongsan Ilchulbong


 Gosok perut yang lapar di Jeju Folk Village.



Kesimpulannya, orang Korea ni jimat air ke hapa?? Busuk ya amat! Kalau masuk tren mesti bau bangkai!

Nak pengsan bau busuk dalam tren... Hmmmm, sakit kaki sebenarnya...huhu

3 hari lepas balik dari sana, dapat mesej dari kawan setrip.

"Arini pegi course naik train, tapi tak busuk macam Korea"

Kesimpulannya, Malaysia tetap dihati. 

**Makan kimchi sambil bayangkan sambal ikan bilis, I cannot tahan wooo....

6 comments:

  1. Replies
    1. hahaha ni namanya malas dah smpai tahap kronik..

      Delete
  2. Wah pi jeju.... huhuhu bila lah dapat pi sana makan buah limau di kebun buah-buahan Oppa Gong Chan my girl... huhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Time kami pegi tu limau hijau lg, katanya Nov baru kuning. Tapi ada jugak yg terbabas warna kuning tu, mmg manis.

      Delete
  3. Waaa.. patut la Jea menyepi jer.. rupa nyer ke sana ke sini.. bagus la.. :D
    dai Jakarta smpai ke Korea sana tu .. mmg terbaik Last picture tu mmg boleh bayang kan la kepenatan nyer.. thumb up..!!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mmg penat.. Trip ni mmg semua tmpt nak sebat, so ada la adegan pecut 100 meter kat epot..huhu

      Delete