Thursday, 25 September 2014

Philippine ~ 3 hari 3 malam. Sepetang di pantai Boracay

Bersambung sini.


Setelah penat beraktiviti di tengah hari tersebut kami pun balik ke hostel. Setelah mandi dan solat, kami pun terus keluar untuk berjalan-jalan di tepian pantai.

Cuaca pun baik pada petang tersebut.

Dari hostel kami di Station 2, kami terus ke berjalan ke arah kanan. Tujuan kami pada petang ini adalah untuk melihat Willy's Rock secara lebih dekat. Willy's Rock terletak di Station 1. 

Sambil berjalan-jalan di tepi pantai sambil tengok gelagat orang ramai.

Sekarang ni tetiba angin malas pun bertiup (sekarang, bukan time kat Boracay..huhu). Sila la layan gambar je...









Dalam perjalanan kami singgah jap dekat D'Mall market.





Dekat Willy's Rock ni kami bergambar dari jauh je. Malas nak merentas air tengah pasang tu. Almaklum la baju seluar tengah kering (read: baju/seluar pun tak bwk selai dua je).



Dari Willy' Rock Station 1 kami menuju ke jalan besar untuk naik tricycle balik ke D'Talipapa di Station 2 sebab dah malas nak menapak balik.

Nak naik tricycle ni make sure tunggu kat signboard tricycle sebab kalau tak dia tanak berenti!

Lepas ni kami nak makan besar di D'Talipapa, bersambung...

11 comments:

  1. salam,lamanya ko menghilang...tertunggu2 nk dgr crita baru...

    ReplyDelete
  2. Lawa sebenarnya Boracay ni tapi kenapala aku ni xde keinginan nak menjejak. Entry Sokcho xnak continue update ke. Hahahaha.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Entry sokcho publish kat alam lain...hahaha

      Delete
  3. pantainya cetek dan landai je. sila pergi ke tengahhhh.... ---- sorok pelampung dari Jea

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu dia diving master keji aku..hahaha

      I'oll reti berenang todak la...huhu

      Delete
  4. wah...lama tak berblog...rindu coretan anda..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alamak, touching saya..

      Sy ni pemalas la MKL..haha

      Delete
  5. Pergh... jernih betul air lautnya..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jernih.. tu yg macam ralat tu p sat ja..

      Delete
  6. ahaha..camna pokok kelapa leh tinggi dari eifil tower nih

    ReplyDelete