Tuesday, 18 November 2014

Korea Selatan - Musim luruh 2014

Kalau ikutkan tahap kerajinan aku, kemungkinan takde full story trip ke Korea Selatan ni. 

Trip kali ni aku dapat satu penyakit yakni alergik satu badan. Hari-hari menggaru, hari-hari makan ubat, belum kira ubat sapu satu badan lagi. Tapi nak buat macam mana, kerap sangat makan octopus..

Kisah kali ni bukan nak cerita pasal badan berparut gatal, tapi nak cerita trip musim luruh yang super cantik!

Almaklum la selama ni pegi pon negara-negara Asean je. Sesekali naik kapal terbang lebih 6 jam, mau crammed kaki ni. Tu belum kira setiap jam kena g toilet lagi tu (gamaknya tu yg Azra boleh terperasan aku tu kot)..

Entry ni meh aku kenalkan dengan Kwangsoo si patung zirafah (sehari sebelum trip aku baru patung ni patung zirafah, tu pon kawan aku si Lin tu yang cakap. Mati-mati 4 tahun patung ni dengan aku, aku ingat dia lembu!). 

Maka lahirlah nama Kwangsoo tersebut..

Kwangsoo di epot. Malam tu kami tido kat surau.
Mari kawan-kawan, kita ikuti pengembaraan Kwangsoo di bumi Korea.

Kwangsoo dan public transportation.
Naik bas dari Taiping ke KL
Turun naik subway di Seoul
Naik bas yg super selesa ke Sokcho 
Naik stroller kat Petite France.. Tak kuasa aku (sumbat dlm beg je)
Kwangsoo makan dan mengopi.

Nasik goreng Yoogane
Lepak dengan besfren si Kitty
Kwangsoo pergi jalan-jalan.

Masuk kampung orang carik pokok cantik. Tempat ni dekat dengan Daesung-ri (Daesung+seungri??) hehe
Carik girlfriend di Ehwa Women University
Tengok lalang di Haneul Park
Try Hanbok di Seoul Tourism Office
Kejar Autumn di Olympic Park (pokok pon tau sejuk)
Carik Peace Gate mcm dalam Running Man episode London Olympic with Idols
Main campak-campak daun di Nami Island


Jumpa Shaun the Sheep di Petite France

Berjimba riang jugak di Sokcho (Soraksan + Abai Village)







Layan Sunrise


Layan Sunset (both at Sokcho)


Layan Kpop & Kdrama jugak.


Twosome Place


Winter Sonata


Autumn in my heart


So Man..


GD

Niat di hati nak mencarik daun warna warni.




Hujung musim luruh katanya.
Bersama travel buddies yang happening!

backpackers & trolleypackers
Berakhirlah sudah perjalanan ke korea ke kita ni..


Korea, next time kita jumpa lagi..




 Kita bersama lagi next trip Kwangsoo.

In Shaa Allah..





hasttagforeveralone.. 

38 comments:

  1. Kwangsoo mandi tak? He He He...

    ReplyDelete
    Replies
    1. mandiiii!!!!

      aktif sgt smpai koyak kaki dia..hahaha

      Delete
    2. Untung jadi kwangsoo... Tak payah beli tiket... He He He...

      Delete
    3. kwangsoo ddk kat tmpt letak beg je..hahaha

      Delete
    4. Kalu aku duduk sebelah Kwangsoo.. Aku campak dia ke bawah... Bior dia balik jadi Superman... He He He...

      Delete
  2. hahahaha mmg aku perasan sangat ko kejap2 pi toilet ... no wonder ko dok aisle seat

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha aku nk tekad kalau bila nak check in dia bg window seat aku sanggup byr nak dok aisle..hehe
      naseb la dok luar je tu pon bukan tempat aku tu, ada org dok tmpt aku, mls nk pnjg cerita aku dok je mana2.

      Delete
  3. Wah siap ada mascot lagi...

    ReplyDelete
    Replies
    1. tetiba rasa nak bwk. Selama ni biar je berabuk kat rak.

      Delete
  4. Tetiba aku rasa nak jadi kwangsoo.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. kwangsoo yg nak jd LD, seorang yg berani!

      Delete
  5. Hamboi...best nya Kwangsoo....leh gi jalan....huntunglah kwangsoo tu hikss
    Ehh..Jea..tu je ke...habis sudah entri Korea ye?

    ReplyDelete
    Replies
    1. naseb la dia ramai yg nak melayan, kalau tak dok dlm beg je..

      tgk tahap kerajinan..hehe

      Delete
  6. Hahaha comel gler kwangsoo...untung laaaa kwangsooo dpt jln korea...hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. nasib naik kapalterbang free je, kalu kena byr mmg aku tgl! hahaha

      Delete
  7. Replies
    1. Terima kasih en Din (kwangsoo yg cakap..hihi)

      Delete
  8. waaahhh.... comel giler kwangsooo!! untung die memane ade photographer amek gamba!! =D eh... tapi ni je ke entry korea?

    ReplyDelete
    Replies
    1. kita tgk sejauh mana kerajinan aku nak mengarang..hihi

      thanks singgah sini Luna Maya Paris Eiffel!!

      Delete
    2. =D haha... orait.... chaiyok2!!

      Delete
  9. Kesian kan Kwang Soo diingat Suk Jin oleh cik tuan dia. Hampagas betul. Untung dia kan, berjalan tengok daun merahkuning. Siap layan lalang kat Haneul Park. Daesung Seungri sangat wei. Kot tu area Big Bang kan sape tau. Btw, ko alergik sotong gak ke. Boleh lah high five. Part alergil & degil tetap nak menelan gak.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ji Sukjin pon ok..hehe Lalang kat Haneul Park tu pengaruh rakan sebaya (mata tgk atas..hihi)..
      Haneul tu bukan nama pelakon the heirs ke?
      Semua org terkejut tgk signboard Daesung-ri. pastu jerit Bigbang!.. bongok sggh...hahaha
      Aku alergik seafood tp fav food seafood lah, camana tu?? hehe

      Delete
  10. Untung gila Kwang Soo dapat berjalan pi Korea!! Macam macam tempat Kwang Soo dah covered.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau Kwangsoo ikut Miss Nazla dapat jumpa Mickey & Minnie, kan kan kan?? hehe

      Delete
  11. Cantiknya musim luruh kat sana. Salam perkenalan. Jemput singgah bog saya http://alamwellness.blogspot.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Canteek kan??? aku pon terkejut tgk awatla warna warni sgt ni hutan..hihi

      Thanks singgah sini, ioll wajiblah ke blog sebelah jugak :)

      Delete
  12. syahdu ganba sunrise kau tu..

    twosome place? hahaha macam softporn bunyiknyaaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. kul 6 pg dah menapak..mmg syahdu rasanya..hahaha

      threesome br porn..hehe

      Delete
  13. best giler jadi kwangsoo.. berjalan sakan jer dia ikut tuan dia yang sakan berjalan :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. pasni sorok kwangsoo dlm beg TT. lg panjang langkah kwangsoo..hehe

      Delete
  14. ringkas padat dan tepat entri korea ni. hehehe
    rindu autumn. kiki
    untunglah kwangsoooo

    ReplyDelete
  15. untung kwangsoo jadi maskot, dapat g korea...haha style la entry camni..ringkas & padat.thumbs up;p

    ReplyDelete
  16. alaa comelnya... salam kenal dari mama Jue.. akak follow blog adik.. #47

    ReplyDelete
    Replies
    1. Chomel kan... saya....***larikkkk

      Thanks singgah sini, baca sy menagrut. Done follow sana.

      Delete