Tuesday, 25 November 2014

Philippine ~ 3 hari 3 malam. Pagi di Pantai Boracay

Bersambung dari sini.

Bangun pagi macam orang tersampuk, lama sungguh tido semalam. Dari pukul 10 mlm pagi ni baru bangun. Memang nyenyak takde gangguan langsung. Faktor hujan lebat & keletihan.
Aku terus pegi bilik air, basuh muka dan seangkatan dengannya. Pastu ambik wuduk.

Mandi??

No..no..no..

Ayu dan Intan pon mamai2 terbangun. Aku cakap dorang aku nak keluar ambik angin pagi. Cari matahari terbit di subuh gajah ni.

Aku capai kamera dan terus keluar ke arah pantai.

Nyaman sungguh cuaca pagi ni. 

Rise and shine! (#quote Dean Winchester..hihi)

Boleh tahan ramai gak orang pagi ni. Ada yang berjoging, jalan-jalan bersama keluar/kawan-kawan/anak-anak yang aku suspek semua tak mandi pagi lagi...hahaha

Kita geng!

Pastu aku gerak ke arah Station 1. Macam semalam. Aku macam malas nak ke kiri ke arah Station 3. Macam takde apa. Lagi pon aku nak tengok air surut kat Willy's Rock.

Jalan-jalan lagi pastu jumpa team naik bot ni tengah siap-siap nak berkayuh.

Layan gambo lah sila. I is malas ya amat!









Lama minah tu kat atas, banyak nak betobat ke..

Ni dorang tanggap anjing liar.. Sadis tengok.

Balik hotel, Ayu & Intan dah siap balik dah berjalan-jalan tepi pantai. Tapi dorang pegi opposite dari arah aku pegi. Bayangkan betapa lama aku dah keluar. Tadi aku keluar tadi dorang masih diulit mimpi. Ni dah siap mandi & dah lawa2 pon.                        

Pastu dorang cakap nak g breakfast katgerai #74 tu. Ayu plak tunjuk gambar sand castle yang fames kat Boracay tu, So aku tak jadi ikot dorang breakfast. Aku nak pegi pantai belah sana plak.

Gigih kan..

Aku breakfast milo kotak je. Tu pon dah ok sangat dah, aku tak kisah sangat bab2 makan ni.


Tricycle yang bawak kami ke jetty nak ke darat (tetiba plak ada gambo ni)
Pastu aku tak jumpa pon sand castle ke hapa. Aku ada gak tanya guard hotel tepi2 pantai tu. Dia cakap sand castle ni akan diruntuhkan kalau ada sebab sand castle tu illegal kat Boracay ni. 

Eh yeke.. Gitu illegal sebab apa? Ada orang penah jalan-jalan tepi pantai pastu terlanggar sand castle ni pastu patah kaki & dia saman majlis bandaran? 

Tinggi imaginasi aku.

Tapi benda lain plak aku jumpa. Makcik-makcik tengah jual rantai & gelang dari seashell uoll!!

Meriah aku borong kat situ yang super duper murah lagi compared to kedai-kedai, sebab makcik2 tu bentang tikar je.

Dan menarik lagi makcik tu ada bakat lain!

Apakah???

Lama lah aku lepak kat tikar makcik tu..hahahaha

Alicia Keys jatuh telaga yo! Makcik jual gelang rantai punya hasil tangan...

15 comments:

  1. Huiyooooo! Aku baru nak cakap tenang tengok laut kat Boracay. Tetiba nampak gambar Alicia Keys celup ko! Ni barulah, mak lampir pun xnak geng ngan ko dah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaha tarik mak lampir terjun telaga

      Delete
  2. Nak pergiii siniiiiii rindunya angin bayuu membawa diriku..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha sila lah dtg sini. aku jumpa malaysian guys 8 hari dok sini saja. buat apa la tuh kan..hahahaha

      Delete
  3. Boleh plan ke sini satu hari nanti...nampak cantik pantainya...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Boleh PLM, sila bwk keluarga anda. Byk xtvt buleh buat. Kami p sat ja so tak buleh buat apa2 pon..

      Delete
  4. Aku nkpi filipin gk laaa nnti...hehe

    Ok tang sepak sand castle smpi bdarah kaki tu aku xleh blah!lain mcm btol imaginasi ko nih...hahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Its more fun in philippine kekdahnya..

      Biasalah bila sensorang jadi cenggitu la..hehe

      Delete
  5. Dari atas... Aku scroll sampai ke bawah... Pastu aku ke atas lagi... Ke bawah lagi... Aku stop scroll... Eh! Awek Bob Marley ke yang gambor last tu? He He He...

    ReplyDelete
  6. memang sebelum ni aku ada tanya hotel, pantai situ banyak anjing tak (akibat balik dari kohlipe terkejut banyak sangat anjing bersepah-sepah)....hotel kata kat sana anjing pun jarang nampak sebab dorang tangkap...lega hati aku mendengarnya. bukan apa, takut anak digonggoi anjing liar !

    memang jea, kau dan alicia keys tade beza. susah nak cam. kekekekke

    ReplyDelete
  7. dasyat makcik tu boleh transform kan orang jadi retis hiks

    ReplyDelete
  8. Hi Jea... Bila nak ajar aku ilmu tepuk seribu langkah ko nie hahhaaa..
    Sekali tepuk pup ada kat sini.. tepuk sekali lagi pup ada kat sana hahahaa...
    Barang2 yg u borong dari makcik2 tu ada lebih tak? hahahaa :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sebulan fah ko tak update.. update pls...

      Delete
  9. salam..


    teringin gak nak travel ke Phillipines ni.. esp Boracay.. pantai cantik2 kan..

    ReplyDelete
  10. tak yah masuk kedai atas tikar pun jadi ...hohoho

    ReplyDelete