Tuesday, 3 September 2013

Selamat Hari Kemerdekaan 56 Malaysia ~

Alhamdulillah, Merdeka kali ni sambut jugak walaupun sat ja.

Tapi!

Tapi kali ni sambut nun di Brunei bah!


Pagi-pagi 31Ogos 2013 ada sambutan flag raising kat Hi-Comm Malaysia di Brunei. Ada nyanyian lagu Negaraku, ucapan oleh Pemangku Pesuruhjaya Malaysia ke Brunei, Cik Haznah.

Makan-makan sket, ambik gambar banyak-banyak..

Last aku celebrate Merdeka adalah masa kat Uitm Shah Alam, tu pun pegi sebab Kolej tutup elektrik suruh students pegi stadium nak celebrate. Lepas tu dok menyewa sendiri, keja, Hari Kemerdekaan memang aku tido je kat umah. Public holiday kan...

BerNegaraku
Masjid Omar Ali Saifuddin dari arah Kg Air


Selamat la trip 5 hari ke Brunei ni aku dok menumpang umah kawan. Pasal pa habaq hang, Brunei ni mahal la serba serbi. Currently rate sama cam Singapore Dollar. In fact, Singapore Dollar pun sesuka hati boleh diguna pakai kat sini.

Kena sambung trip Kemboja dulu bagi abes.

9 comments:

  1. Memang mahal kat sana.. ada kawan untung la :D
    Eh sambut merdeka di Brunei ker? seronok sungguh akan itu hehehe.. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Flag raising ja. tadak apa pun..pastu balik sambung tidoq..hahahaha

      Delete
  2. tu la masa gi brunei dulu ada beli sesuatu kat sana tetiba dia pulangkan duit lebih duit sg dollar, igtkan dorang salah rupanyan mmg sana duit sg dollar mmg diterima pakai sbb rate sama...

    ReplyDelete
    Replies
    1. beli sesuatu?? shopping sutera lah tu...;p

      Delete
  3. saya pegi brunei tahun 2010..tapi rasanya barang takde la mahal sangat hehehe...contoh air kotak 70sen..sama dengan singgit lebih duit kita kan?
    pastu takde tax..tu yang best

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mungkin jugak saya kedekut..hehehe

      ada barang yg saya dok usha kat Msia harga lain kat sana.

      Tang tadak tax tu setuju sangat. Gaji pun dapat bersih!

      Delete
  4. dok tringat2 mkn ns katok n ayam penyek yg sedap giler kt sane..

    thn lps pg sane just nk jln2 n mkn makanan brunei

    ReplyDelete
  5. ayam penyet memang sedap, walaupun makan kat gerai bawah pokok ja tapi menjilat jari..hehe

    DATT ni memang food tester sejati. Saya masih perut melayu, asyik nak nasi je, kalau ada nasi lemak lg bagus..

    ReplyDelete