Thursday, 2 April 2015

Asal usul nama blog - as tag by Wanderlust DJ

Nak cerita apa pasal asal usul nama blog kalau dah nama blog pon memang nama sendirik..hehe

Tapi kalau nak cerita pasal asal usul nama Jea tu, boleh la buat cerpen sket. Tapi dari cerpen aku pendekkan sket jadi conclusion je. Aci tak?? hahaha

Dulu masa sekolah ada geng-geng kenkonon dorang lah paling fames, paling cantik, paling pailang kat sekolah tu. Suka suki je bagi nama kat orang pastu nganjeng-nganjeng. Budak-budak pompuan nih. Kurang kasih sayang kot.

Alkisahnya aku ni geng ngan budak-budak cerdik (walaupun aku sedar diri homework pon tiru orang lain), tapi tu lah gunanya kawan, ye dak :p

Jadi budak-budak perasan fames persan cantik tu manalah nak suka ngan ahli bijak pandai, kan.

Sebab aku ni tergolong dalam kategori lantak  korang lah, jadi aku pun jadi mangsa buli jugak. Dorang bagi gelaran kat aku, kreatif sangat dorang twist gelaran tu dari nama penuh aku. Tapi tak leh cite kat sini apa nama tu. Biar lah kenangan.

Tapi aku ni otak geliga gak, sebab nama tu macam nak lekat dengan aku (kawan-kawan sekolah lain pon jahanam jugak), aku twist jadi lain sket..hahaha

Jadi la Jea.

Pastu aku pegi Diploma kat Uitm, aku kenalkan diri aku as Jea. Since kawan-kawan diploma aku tu la jugak jadi kawan sekelas degree, takde masalah pastu.

Pastu kawan diploma/degree tu jugaklah jadi kawan seopis. Pastu kawan-kawan tu lah bawak sampai sekarang.

Jadi kalau orang panggil nama penuh memang susah aku nak respon. Macam tu bukan nama aku. Macam ko panggil opah aku je..hahaha

Amacam DJ, tak menjawab soalan ko kan...kehkehkeh

Takkan lah nak biar entry without photo, ye tak..

Nah aku belanja gambo zaman muda mudi, tobat tanak buat keja hilang akal macam ni :p


14 comments:

  1. Dolu kau kiut jugak kan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. skrg bertambah kiut lah pak lang mie...

      Delete
    2. cute (matik la perasan) dan lebar

      Delete
  2. ohh...itu ke..tapi yg pasti Jea tu bukan nama sebenar...adakah nama sebenar Jamilah ehheh...nama sebenar cam panggil opah tu kelakar ahahaa

    ReplyDelete
  3. Amboi bukan main PLM dan JM. Tunggu saya baca entry anda ttg tag ni....

    ReplyDelete
    Replies
    1. abe MKL..bila nk up asal usul nama blog tu..nak jugak tahu

      Delete
  4. snow white yang comey kot hehehe...

    ReplyDelete
  5. Ooo sib baik ko xskola ngn Aku...klo x msti aku laaa kaki buli tuh...hahaha btw thanks share citer dan selamatttttt bercuti!

    ReplyDelete
  6. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  7. aku time skola geng dgn budak bijak tapi diri taklah bijak mana. bijak gossip dlm kelas jeee...budak bijak blaja hal hal duniawi yg lagha dari aku, dan aku blaja add maths dengan dorang. heeehee. win-win!

    zaman bila jadi snow white tuh...lain sungguh eh...

    ReplyDelete
  8. Ko mesti yang sebelah kiri tu kan Jea?

    ReplyDelete
  9. Haha tapi aku tau full name ko. Siap ic aku hafal. Gitu. Beb, costume comel boleh lah bawa nextrip kalau ada lagi. Gayakan selain baju kurung. Kbai.

    ReplyDelete